HELP with my clematis - No blooms

lakemayor(5)July 8, 2011

I have had a clematis for years. I don't know what it is. It was given to me by a friend. It is a pale lavender. The first several years it bloomed wonderful, then the last several years it has hardly bloomed at all. I've pruned in down in the spring, then I've not pruned it in the spring and nothing is working. I fertilize with a all purpose time released fertilizer and then miracle grow. Nothing has helped. It has great leaves and is very full. What am I doing wrong?

Thank you for reporting this comment. Undo
buyorsell888(Zone 8 Portland OR)

Sounds like too much Nitrogen. Try an organic rose or tomato fertilizer.

    Bookmark   July 8, 2011 at 7:26PM
Thank you for reporting this comment. Undo
lakemayor(5)

buyorse11888, Thanks for the advice. Should I be fertilizing now or wait until next spring?

    Bookmark   July 9, 2011 at 7:43AM
Thank you for reporting this comment. Undo
buyorsell888(Zone 8 Portland OR)

Try cutting it back a bit and doing it now.

    Bookmark   July 9, 2011 at 1:30PM
Thank you for reporting this comment. Undo
dfaustclancy

Also just use compost. Nothing else.

    Bookmark   September 16, 2011 at 12:24PM
Sign Up to comment
More Discussions
clematis paired with climbing rose
I've ordered 12 Madame Carriere climbing bareroot roses...
CarlaCP
Is Sweet Autumn Clematis Appropriate?
My neighbors utility vehicles are parked right up to...
florananny
Is this clematis 'dead legs'?
Hello, I'm new to this site and growing clematis I...
marko_212
Fragrant Oberon
I've become obsessed with the Fragrant Oberon clem,...
lisakaye551
Clematis winter beauty
I planted a clematis winter beauty before xmas and...
arymretep
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™