Filtration issues

yuhaftarunAugust 28, 2011

I have a waterfall bio-filter, a sweeper filter, and a Sequence pump. I also have a chemical filter on the water hose to rid all of the city added chemicals when filling the pond. All have been working perfectly since 2000 when I built the pond. I am down to 38 koi due to a pesky Great Blue Heron, and the pond is less than a quarter full of lillies. I clean my bio-filter once a year and I used to clean my sweeper filter once a week, whether it needed it or not. The sun has been tremendous this year. I have been using Algaefix according to direction, which has worked great in the past. This year I have added Microbelift to my pond. The cleaning of my sweeper filter has become intense this year. I have it down to a science now. I clean the damned thing EVERY EIGHT HOURS NOW! I need help, please.

Thank you for reporting this comment. Undo
jennie_in_mt(z3 MT)

What are you getting out of it? String algae?

    Bookmark   September 11, 2011 at 5:04AM
Sign Up to comment
More Discussions
Upper pond for water lillies?
Craigger7 recently posted a picture of large beautiful...
eleanorb190
Kois lying at the bottom and straight up on pond
Hello, I have a 12x14 size Koi pond in my home where...
koikeeper1980
House came with koi pond/turtles. Help!
Hi. My husband and I just bought a house (in Los Angeles)...
rebsy
barred owl ate 9 koi!
my koi are all gone! They've been in this pond for...
teeka0801
Growing family in a small house
I hope this forum is suitable for my request for advice....
townee
People viewed this after searching for:
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™