Return to the Aquariums Forum | Post a Follow-Up

 o
Eheim wet/dry filter

Posted by stecz TX (My Page) on
Fri, Jul 6, 07 at 8:02

I bought a used aquarium and it came with an Eheim pro 2227 canister setup. This is the one with the wet/dry system. It is setup so that it cycles the water flow on and off with a float system.

The question is... When I first set it up, it seemed to work fine, but now it is "gargling". It does this when the float goes to the bottom of the chamber. A little bit of water gets into the third small hose. It's not from the aquarium end, it's from the filter end...

I'm going to replace the seal on the end of the Styrofoam float (what a hassle), but any other ideas?

John S.


Follow-Up Postings:

 o
RE: Eheim wet/dry filter

Check the owners manual or the web site. They may have an FAQ on that model.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Aquariums Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here