Return to the Moss, Ferns & Cryptogams Forum | Post a Follow-Up

 o
Shiitake Mushroom log issue?

Posted by millej23 GA (My Page) on
Mon, Apr 21, 14 at 10:16

Hello all!

I am trying out growing shiitakes from a log i ordered. I followed instructions and have read a lot of forums, however have a question.

I have the log in my basement, its a cooler, dark area. All seemed to be going well, however I had to leave for a week due to work so I wasnt able to check the log. When I came back, a lot of the mushrooms had a thin white mold "dusting" on them, as well a LOT more white mold on the actual log itself. I understand there is to be some mold, there does not appear to be any green mold or other things growing.

Should i harvest the current mushroom and wash? Are they acceptable to eat?

Should i put some vinegar on the log and re soak after cleaning the log up? Any help would appreciated, thanks!

millej23


Follow-Up Postings:

 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Moss, Ferns & Cryptogams Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here