Return to the Hydroponics Forum | Post a Follow-Up

 o
Extreme EC readings with new EC pen

Posted by shadoh6 (My Page) on
Fri, Jan 29, 10 at 7:37

I received my EC pen today, and after checking my solution, the pen read 10.00 ms/cm. I then tested my water and found it to be somewhere between .60 to .70. Can anybody explain why my nutrient solution is reading this way? I'm using GH Maxigrow and I am mixing a lot less than what they recommend. I've been using this strength for about a week now, and my plans appear to be doing better than when I had it at half this strength. Is this a water problem? A EC pen calibration problem (factory calibrated)? Help!


Follow-Up Postings:

 o
RE: Extreme EC readings with new EC pen

The pen seems out of calibration.
Do you need to calibrate this pen yourself? Do you have a calibration solution?
Otherwise, take it back and ask them to calibrate the pen.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Hydroponics Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here