Return to the Native Plants Forum | Post a Follow-Up

 o
Lilac Bark Problem

Posted by geryoung PA (My Page) on
Sun, Aug 3, 08 at 21:46

Need help. Whitish/gray mildew patches beginning at the base of my lilac covering the branches and bark but not on the leaves. When the mildew is wiped away there appears under the mildew a yellowish substance and the residue from wiping is white and granular/particulate. Leaves have started to fall. Would love to know what I am fighting and how to treat it.


Follow-Up Postings:

 o
RE: Lilac Bark Problem

You should post this to another forum, perhaps a general gardening forum, a flowering shrubs, forum, something like that. This is a native plants forum, and lilac is not a native plant. I myself haven't seen this problem on lilacs -mildew on the leaves at this time of the year is common and apparently not very harmful.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Native Plants Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here