Return to the Plumeria Forum | Post a Follow-Up

 o
Blossoms turning brown before opening

Posted by labland Inland Valley CA 9 (My Page) on
Wed, Sep 8, 10 at 22:09

I am quite excited that this year all but one of my plumies are blooming. I have only been collecting for about 5 years ago. I have one who seemed to go into a bit of a funk when transplanted into my new planter. It has a huge inflo, and a lot of leaves that are getting ready to open. Each day I look to see if the flowers have opened up yet. This last Saturday we had 105 plus temperature. When I came home from training my labradors in the field (my other hobby, hunt tests), I went to check and the ones that were getting ready to open had turned brown.

Was this from the heat? Any suggestions?


Follow-Up Postings:

 o
RE: Blossoms turning brown before opening

a product called Protek is good for too much heat and for preping the plants for cold. I get it at Orange County Farm Supply in Orange, calif.


 o
RE: Blossoms turning brown before opening

Thanks, I will get some. So frustrating. And then today, we had rain. Go figure. Thanks again!


 o
RE: Blossoms turning brown before opening

If you go to OCFS ask for Chris Roy. He is a collector and knows all the best products for plumerias. Mention me, Bill from Costa Mesa, as Chris and I go way back trading plants and talking products. Bill


 o
RE: Blossoms turning brown before opening

Thanks Bill, I had the same problem with my plumerias I'll be going there on Monday, I'm out of pumice so I'll be getting the Protek too. Is getting cooler in this area, this season was really short. :(


 o
RE: Blossoms turning brown before opening

Thanks again Bill, I will get over there myself in the next couple of days. I would love to hear any suggestions he has to offer. This weather has been so strange this year. My plumerias last winter never lost all of their leaves, because our winter was so warm.


 o
RE: Blossoms turning brown before opening

I think that product is Protekt, my mistake- Chris will know it well.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Plumeria Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here